04.10.2009

şahul politicii


Cum se spune pe la noi p'in Ardeal, no, veni vremea şi îi chiar musai să facem un pic de analiză politică.
Mai avem puţin peste 40 de zile până la alegeri. Ştiţi, ce cred eu? Că ar trebui ca poporul român să ţină post în aceste zile, cum au făcut unele personaje biblice, tocmai pentru a ne mai izbăvi de întreaga "zgură" acumulată în ultima perioadă.
Avem alegeri, avem şi candidaţi, avem şi posibili candidaţi dar avem doar o funcţie.
Ce-i de făcut? Păi, în primul rând ar trebui să mergem la vot. Ştiu, sunteţi sictiriţi, scârbiţi, sătui, nu mai vreţi şi nu mai puteţi, nici să îi vedeţi sau, mai rău, să îi şi votaţi.
Vot obligatoriu nu e şi sper nici să nu fie vreodată, că orice e obligatoriu mie mi se pare a fi o îngrădire a ceea ce eu am chef să fac, sau nu. Deci, oricum ar fi, eu o să merg la vot! Mă mai doare spatele din când în când, dar ştiu sigur că nu mă doare nimic dacă votez.
Apoi, îi avem pe candidaţi. Ei, aici e de scris ceva...
Începem, cum să începem? Aa, ştiu, începem cu Nebunii, şi ăştia sunt muuulţi! (Nati şi alţi ciudaţi nu merită consum de energie, aşa că, pas). Urmează Nebunii cu "ţug" politic
Vadim@Becali- ăştia doi nu sunt pe lista aceluiaş partid în cadrul Parlamentului European? Aha!! Acum, candidează FIECARE SEPARAT şi se vizează justiţiari- cugetători la Cotroceni. Pam/pam!
Bine stimabililor, ne-am lămurit cu ăştia, trecem mai departe.
Pion: Sorin Oprescu- ori omul ăsta nu a înţeles că bucureştenii nu uită şi nu iartă uşor, ori e chiar aerian (votez pentru ambele variante). Dacă pleacă de la Primărie şi candidează, chiar dacă o să voteze cu el foarte mulţi din PSD, şi o să voteze, tot nu are şanse de turul doi. L-am văzut pe RTV cu ceva timp în urmă, păi oameni buni, mi s-a părut a fi Vadim Tudor într-o variantă mai soft.
Pe urmă, niciodată nu ar câştiga voturi, nici cât un primar de comună, în Ardeal, Maramureş, Crişana, Banat, ori chiar Oltenia şi zona Bucovina. Îi rămâne ceva din Moldova şi Muntenia, cu atât doar nu se câştigă preşedinţia. Doctorul e un individ de gargară politică fără potenţial de preşedinte, rămâne cu cârnaţii lui şi cu ...nici nu îmi amintesc acum cu ce a mai intrat în Cartea Recordurilor...parcă cu Moş Crăciunii- păi cam un fel de Moş Crăciun e şi el, ai vrea să crezi în el dar şti că nu există.
Turn: Crin Antonescu- Elegant, bun orator, cică intelectual (eu asta nu o înţeleg, dar mă rog, păi intelectual nu e oricine a urmat studii universitare?), are ţinută fizică de politician, e la vârsta la care poţi ajunge preşedine de ţară în bună regulă...dar cam atât.
E în Parlament de la începutul anilor '90, s-a evidenţiat prin absenţe cu duiumul. Prezenţa la ultima sesiune se situează pe la 0.080% *(consultaţi presa pentru confirmare(http://www.romaniacurata.ro/--pnl-si-crin-antonescu-in-topul-chiulangiilor-de-la-parlament-661.htm)).
Concluzii: E un chiulangiu, nu a reuşit să facă în 20 de ani nici măcar o lege care să îi poarte numele, nu are experienţă administrativă directă, a fost un ministru la un minister fără miză şi e condus ideologic de un tip numit Dinu (Petrol) Patriciu.
Susţinătorii lui afirmă că "are multe de arătat", mă întreb de nu o face, efectiv? Cred că liberalii îl cam jelesc pe Tăriceanu.
Cal: Mircea Geoană- 3 lansări spre Cotroceni, un partid cu o imensă masă de "politicieni-fosilă" (a se citi comunişti), un politician de plastilină, inadaptat rolului şi scenei, nu are un contur propriu de om politic, mie îmi dă senzaţia că niciodată nu se simte bine acolo unde e şi se strofocă în van. I-am ascultat discursul de la ultima, cred, lansare- sec, fără eficienţă, fără emoţie, fără mesaj. De fapt, mesajul a fost: Îl dăm jos pe Băsescu! Chiar, Mircea, nici ai tăi nu te cred Bibicule!
Rege@Regina: Traian Băsescu- Preşedinte în funcţie, self-catalogat "jucător", păcătos (dar se va spovedi în faţa poporului, iar acesta îl va asculta şi îl va vota din nou), plus că, faţă de ceilalţi, e deja în turul doi.

6 comentarii:

  1. Basescu e si rege si regina? Hm! Credeam ca regina e alta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca stiu unde "bati" :)!
    Pai,nah in sah nu e ca in politica si in polititca nu e intodeauna ca in sah iar chestiunea definitiei politicienilor in functie de piesele care se afla pe tabla de sah am facut-o mai mult pentru distractie decat pentru "semnificatia pur istorica".
    Ma bucura comentariul dvoastra!

    RăspundețiȘtergere
  3. Jocul de sah e asemeni politicii!
    Insa cu o mica marja de...eroare!
    Remiza in politica nu se poate obtine deoarece rimeaza in...esec!'
    Dar daca stau si ma gandesc, cu asemenea personaje, cate sanse mai exista?
    Excelent scris si punctat!
    Respect acest punct de vedere!

    RăspundețiȘtergere
  4. Zadkielix,
    @ remiza=esec in politica. ai dreptate!de exemplu, uita-te la psd e intr o continua remiza...

    RăspundețiȘtergere
  5. stimata colega si amica ca un vedhi pdlist ii va bate ZEUS de i va lua dracu.
    nu cred ca romanii vor sa fie condusii de un presedinte nebun, de un pion prostanac sau de o tura preacurvita, iar oprescu, pa asta nu l comentez, nu are rost e irelevant din pct meu de vedere.

    RăspundețiȘtergere
  6. tancanel,
    @ de-acord cu tine, dar Opresu este totusi relevant in joc. Plus ca el nu va pierde nimic in urma acestei lupte, din contra, incep sa il vad noul presedinte al PSD. Nea Mircea e clar depasit!

    RăspundețiȘtergere