13.10.2009

Emil Boc


Richard Clayderman - My way
Astăzi, a căzut sub votul unei moţiuni de cenzură Guvernul condus de Emil Boc. Guvernul ăsta în 9 luni de zile a fost supus unei presiuni mediatice enorme care, pe deasupra, a fost şi dirijată. Când a vorbit azi în Parlament - la partea de replici- mi-am dat seama, că mare parte din ceea ce s-a spus despre Emil Boc au fost minciuni.
Omul politic Emil Boc, nu a fost azi în Parlament nici laş, nici papagal, nici pitic, nici sclavul lui Băsescu, aşa cum s-a zis în aceste luni! Şi s-a zis de către cine? De către nişte avortoni umani! Primul-ministru Boc a crezut în şansa ţării de a nu cădea în genunchi sub efectele crizei economice în special, şi a şi încercat să facă ceva! Vrem o Românie modernă, zicem! Vrem pe dracu! Când vine un ins şi începe să "mişte" ceva, toţi mormolocii se panichează şi scot tot felul de tâmpenii din ei: ba că ne aşteaptă dictatura, ba că individul e slugoi, ba că una, ba că alta.
De orice poate fi acuzat Boc, însă nu de lipsa unor bune-intenţii.
Câte porecle, cât mishto, câte invective a suportat omul ăsta, merita măcar o minimă apreciere. Am simpatizat cauza lui, anume accea de a încerca să nu se ducă de tot în Infern ţara asta. (Nu ştiu cine, a zis că Infernul suntem NOI! Chiar suntem!). Nu zic că Emil Boc nu a făcut greşeli în actul guvernării, le-a făcut. Mi se pare, însă, că uităm sau excludem aproape total din analiza guvernării lui, contextul politic şi economic, cauzele cât şi schimbările/rezultatele. Îmi pare rău că a plecat de la primăria Cluj Napoca, acolo era apreciat. A făcut ceva bun cu oraşul, dar avortonii nu au cum să ştie, ei stau doar în locuri întunecoase. ...Întodeauna sunt în istorie şi oameni de sacrificiu.
Mă gândeam, azi, că în istoria românilor, prim-miniştrii ardeleni au un destin tragic. Au fost câţiva, iar istoria i-a cam măcinat: Maniu (excepţional omul- apropo, el a fost o perioadă liderul guvernului când am trecut prin Marea Criză sau când a fost afacerea Skoda, plus muuulte altele), A. Vaida Voievod (a avut politici destul de deplasate în multe privinţe), Petru Groza (un instinct bun de politician, dar ahtiat după putere până la limita compromisului suprem cu comuniştii). Au mai fost şi alţi prim -miniştrii ardeleni în timpurile moderene - Ciorbea, R. Vasile şi Emil Boc. Guvernările premierilor ardeleni s-au soldat de multe ori, şi parcă mai intens decât la alţii, cu intenţii foarte bune, aşteptări extreme şi contexte de cacealma. Ăsta a fost destinul lor, cam fatalist...
Cât despre Emil Boc, părerea mea e că acest om politic va defila mult şi bine pe scenă. El este marele câştigător al zilei de azi. Iar distracţia abia începe...

7 comentarii:

  1. tancanel,
    @ vorbim despre o singura tinta in cazul tuturor actiunilor celor din PSD si PNL: BASESCU!

    RăspundețiȘtergere
  2. Toata aceasta mascarada a fost intretinuta "din interior".
    Populatia dezamagita a asigurat si ea acel "tonus" al Opozitiei ce si-a demonstrat si a executat , facandu-si mendrelele!
    Insa, aceasta presupusa victorie a "distinselor" domnii (PSD-iste, PNL-iste si UDMR-iste) e doar ceva momentan!
    De abia astept acel vot decisiv din 22 Noiembrie!
    Oare tot asa vor jubila, ei, inocentii,prea-curatii si zelosii acestei patrii?
    ......

    RăspundețiȘtergere
  3. Zadkielix,
    repet un lucru: eu nu cred în politicieni perfecţi şi neprihăniţi. Aşa ceva NU EXISTĂ, dar nici nu pot crede că vina e doar într-o singură parte. trebuie să încercăm să vedem nuanţele, nu de alta, dar suntem foarte tineri, încă :)
    Campania electorală sunt sigură că va fi foooarte dură, din toate părţile, şi lupta va fi crâncenă. Prevăd un tur doi Băsescu-Geoană iar acolo se va vedea ce înseamnă un animal politic şi un timorat.
    Sincer, sper să ajungem şi noi cei din rândul poporului să jubilăm, nu doar privilegiaţii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu asa posturi, ajungi invitata la "Nasul":)Asa mai de departe, ganduri liberale...

    RăspundețiȘtergere
  5. stimabila cand am scris anarhie stiam la ce ma refer, e vb despre una politica si nu sociala
    si e clar ca prin motiunea de ieri se urmareste scaunul de presedinte si nu bunastarea populatiei, stabilitatea politica si alte motive invocate de grupul parlamentar 322

    RăspundețiȘtergere
  6. Ovidiu Neagoe,
    @ cu aşa postări îmi exprim "năduful" sau "oful" cum vrei să îi zici. cât despre "Naşul", niciodată nu se ştie :D... poate îmi găsesc "naşul" :):D
    Aşa mai departe, gânduri democrat-liberale :D...

    tancanel,
    @nu am avut nicio secundă senzaţia că nu şti la ce te referi, doar am simţit nevoia să dezvolt ideea :)
    apropo, în dimineaţa asta pe InfoPro, se primeau de la ascultători mesaje de regret pentru căderea guvernului. Ce e drept, majoritatea celor care le trimiteau erau ardeleni. Mă gândeam: " Na, acum v/aţi deşteptat, şi voi!"

    RăspundețiȘtergere