24.05.2009

extrema extremelor


Niciodată nu am înţeles exact, cum pot acorda unii cetăţenii votul unor personaje şi partide grobiene de-a dreptul. Fără îndoială, se poate motiva sprijinul pentru patidele extremiste, prin dezamăgirea faţă de partidele tradiţionale. Dar totuşi, nu e asta soluţia! Să votezi un partid ca PRM-ul sau PNG-ul, mi se pare a fi echivalenţa unui vot dat ...nimănui sau a unui vot dat pentru nimic.
Ştiu că există, au existat şi vor exista soluţii de mat cauzate de partidele tradiţionale, din România, sau de prin alte părţi, însă extremismul naşte extremism, iar asta este foarte rău. Istoria a demonstrat-o.
Următorul citat sper să fie edificator pentru mesajul pe care vreau să îl transmit: "Discursul naţionalist este cea mai simplă, mai frecventă şi adesea mai eficientă diversiune în faţa dificultăţilor reale care se acumulează". Lucian Boia, Istorie şi mit în conştiinţa românească.
Concluzie: E atât de simplu să recurgi la nivel politic la discursul naţionalist! De ce? Pentru că prin acest tip de discurs, nu a trebuit să se demonstreze, niciodată, nimic. Întreb retoric: Credeţi că acum e altfel? Imaginea alăturată oferă răspunsul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu