08.07.2009

salvaţi-o pe Shara



...Pentru că, pare sa fi intrat în degringoladă. Vorbim aici de fostul guvernator al statului Alaska, care şi-a anunţat vineri, 3 iulie demisia din funcţie. Ştirea a ţinut piept pentru câteva ore întregii poveşti a decesului lui MJ.
De ce, scriu despre Palin? Pentru că, Shara Palin, a reuşit să stârnească curiozitatea şi atenţia opiniei publice americane în alegerile prezidenţiale din 2008, ca şi candidat la postul de vicepreşedinte.
Cine e, Shara Palin, la modul general? Este o tipă de 45 de ani, cu 5 copiii (despre ultimul se spune că ar fi de fapt al fiicei sale mai mari), cu un soţ petrolist, fostă hocheistă, fostă Miss Alaska, fostă candidat la funcţia de VP, cu puţine cunoştinţe despre politica externă şi relaţiile internaţionale (în cadrul unui interviu, nu a ştiut că Africa e continent...), fiica-sa cea mare de 18 ani, are un copil din flori, cuscra doamnei guvernator a fost arestată pentru posesie de droguri, cumnatul este acuzat de abuz în serviciu. O adevărată saga americană.
A, şi dna Palin a cheltuit, de exemplu, 150.000 de dolari pentru garderobă şi machiaj în campania electorală pentru VP.
Ea este genul de politician care nu va entuziasma niciodată New York-ul, dar ar prinde în statele
agricole ca să le numim aşa, gen Idaho.
Shara Palin, face parte din conservatorii excesivi ai Partidului Republican.
Acum, a demisionat înainte cu un an de terminarea mandatului de guvernator. Toţi analiştii de peste Ocean, se întreabă dacă acest fapt înseamnă că se pregăteşte pentu cursa prezidenţială din 2012, sau după cum ea declară, s-a săturat de toată publicitatea iscată în jururl ei şi a familiei ei.
Competentă pentru Casa Albă, nu o văd chiar deloc în acest moment, probabil că atacurile presei au obosit-o, însă pe de altă parte mă gândesc că a cunoscut în campania din 2008, alături de J. McCain, şi o Americă strălucitoare, cu tot ceea ce Alaska nu are. ...Şi, în general, ne dorim ceea ce nu avem sau nu putem avea.
Palin, nu şi-a anunţat intenţiile, şi tocmai asta suscită multe comentarii şi ipoteze. Poate, un timp, va vâna, va pescui (astea sunt pasiunile ei)şi se va învârti pe ici - pe colo, până când va face... mişcarea şoc. Femeia are ambiţie politică, cel puţin, până acum a avut. A fost primul primar femeie din oraşul Wasilla, a fost primul guvernator femeie al statului Alaska şi a fost prima femeie republicană care a candidat la vicepreşedinţia Americii. Are o ascendenţă politică care poate duce spre candidatura la preşedinţia SUA, însă repet, în acest moment nu e pregătită din nici un punct de vedere. Şi, cam pare să aibă prea mult iz de scandal în viaţa ei.
Sunt chiar curioasă să văd ce va urma pentru Sara Palin, şi ce fel de pescuit va alege. Alege pescuitul balenelor din Alaska, sau pescuitul polititc din capitala federală?
Fiecare, cu ce-l doare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu