10.08.2009

allah e mare




Asta spun musulmanii. Britanicii spun că "până la mijlocul secolului 21, o cincime din populaţia Uniunii Europene va fi musulmană", potrivit ziarului Adevărul, care la rându-i citează The Telegraph.
Unu la mână: eu m-am săturat de studiile englezilor. Ăştia, fac studii să afle cele mai aiurite chestii, care, nici măcar nu contează.
Doi la mână: studiul acesta, s-ar putea să fie cât se poate de bine realizat din punct de vedere ştiinţific, şi atunci să nu fie inutil.
Trei la mână: după 11 septembrie 2001, toţi, parcă, au luat-o razna referitor la musulmani. Îi acuză, îi suspectează, îi ţin închişi la Guantanamo Bay, fără a fi acuzaţi de infracţuni şi comit asupra lor atrocităţi de nedescris.
Ori, atentatele teroriste (căci de aici porneşte "morişca" multor discuţii) sunt comise de extremişti musulmani fără nici o valoare pentru religia şi cultura islamică. Persoane frustrate, uşor manipulabile, unii cu studii superioare chiar, alţii doar cu şcoala vieţii, reuşesc să semene moartea, durerea şi teama în lume. De aici, o groază de teorii...
...Şi în această cheie poate fi citit ceea ce scrie în ziar, adică, vor fi mulţi musulmani, deci, vai de noi! Să fim serioşi! Musulmanii, au o cultură de mii de ani, prin care, la un moment-dat au civilizat Europa.
Dacă ignori un lucru, nu înseamnă că el şi dispare sau se îmbunătăţeşte, deci, şi dacă o să fie musulmani grămadă în Europa, dacă se reuşeşte un dialog de ambele părţi, cu bune intenţii, problemele ar putea fi minore.
Doar nu o să mă apuc acum, să îmi fie teamă de ce o să fie peste 50 de ani, am temeri mult mai apropiate, şi ca timp şi ca spaţiu, aşa că, englezii să rămână cu studiul lor cu tot.
PS: Poza e a unei pagini din Coran.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu