02.08.2009

moldova moluştelor


În urmă cu câteva zile, Republica Moldova, a avut parte de un proces electoral anticipat datorat situaţiei politice tensionate, creată încă din primăvara acestui an.
Nu am postat nimic legat de alegerile de pe 29 iulie, din simplul motiv că am aşteptat deznodământul, deznodământ, pe care nu-l cunoaştem practic nici acum.
Europa a fost cu ochii pe moldoveni, noi am fost cu ochii pe ei, ei au fost cu ochii spre Moscova, unii dintre ei ce-i drept, dar majoritari.
Cine a câştigat şi cine a pierdut aceste alegeri? A câştigat Voronin, indiferent cum am întoarce situaţia, şi au pierdut, evident, toţi oamenii care meritau şansa de a scăpa de el şi de cutumele lui.
Nici M. Lupu, nici vreun alt politician moldovean, nu par a face faţă sistemului voronian de la Chişinău. În primăvară, tineri manifestanţi au fost maltrataţi de către autorităţi, unii chiar au murit. S-au expus ei în acest mod pentru un individ ca M. Lupu, Z. Greceanîi sau V. Tarlev. ? Nu cred!
Vroiau altceva, păcat că cei mai mulţi, şi mai în vârstă din Moldova nu au înţeles, ce...
PS: explicaţie foto - domnul cu crosa de golf e Rusia, doamna e România, iar mingea de golf e...Moldova.

2 comentarii:

  1. Hm, poza e bine aleasa, doar ca sunt reticenta in privinta atentiei pe care o acorda Romania Moldovei, or in poza Doamna pare foarte atenta ... ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. România ar trebui să fie foarte atentă la Republica Moldova, acum, mai mult ca oricând. Miza e uriaşă. Poţi avea, în continuare, hidrocarburi comuniste total obtuze la conducere, sau poţi avea şansa unei schimbări.

    RăspundețiȘtergere