26.08.2009

...fără Patriarh


















Nu vreau să treacă această zi, fără să scriu câteva rânduri despre Ted Kennedy-"Patriarhul"politicii americane. Postarea vine un pic cam târziu, deja mass-media şi Interentul vuiesc la ştirea decesului senatorului ameican, dar, nu pot trece cu vederea evenimentul, chiar dacă o fac mai târziu.
Cred că eram pe la începutul liceului când, am citit prima carte despre familia Kennedy. Au urmat apoi alte câteva cărţi, mai multe articole citite şi destul de multe filme vizionate despre această "familie regală" a Americii.
Ted a fost senator al SUA, cam cât a fost Ştefan cel Mare domnitor al Moldovei, sau Carol I, rege al României (peste 4 decenii)..asta doar ca să vă faceţi o idee.
După asasinatul politic asupra lui JFK, preşedinte al SUA, şi asasinatul asupra lui Bobby Kennedy, fost procuror general şi senator, Ted, a devenit liderul necontesat al tuturor Kennedy-lor.
Iubit de unii, urât peste măsură de alţii, senatorul Edward (Ted) Kennedy, a contat enorm de mult în politica americană.
La ultima campanie electorală americană, Ted, şi-a demonstrat (dacă mai era nevoie) puterea în mod practic. Aflaţi pe ultima sută de metrii înaintea nominalizării, Barack şi Hillary se luptau cu toate forţele, iar sondajele îi dădeau un mic avans fostei prime doamne. După ce bătrânul şi experimentatul senator a decis să îl susţină public pe Obama, acesta a început să o lase în urmă pe doamna Clinton... ştiţi cine este acum preşedintele american. Bun prieten al Clintonilor, acesta, se pare, a avut grijă oarecum şi de Hillary care acum ocupă unul dintre cele mai importante posturi din administraţia lui Obama, cea de secretar de stat. Când a ales să nu o sprijine pe Hillary Clinton pentru preşedinţia SUA, Ted Kennedy nu a respins-o ca prietenă de familie ci, a avut un raţionament care şi-a demonstrat valabilitatea ulterior în lupta dusă împotriva republicanilor. Nu a ales sentimental, a ales politic şi a fost dibaci în opţiune!
Puterea, e de două feluri: manifestată şi ocultă. Familia Kennedy- urmărită de asasinate politice, accidente stupide şi boli incurabile-beneficiază de amândouă, iar "succesiunea" nu s-a încheiat, urmează la rând: Robert Kennedy Jr, Caroline Kennedy, Patrick Kennedy şi alţii din clan.
Memorie veşnică TED KENNEDY!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu