21.08.2009

mă scot din sărite


Imbecilii care aruncă gunoaiele unde le vine. Nu sunt cea mai mare ecologistă, dar bunul-simţ mă face să urăsc cretinii care nu dau "doi lei" pe zona sau spaţiul unde îşi duc existenţa de "ghenă", cum altfel.
Ieri, "o doamnă" stătea pe o bancă la umbră. Mănâncă două banane, apoi pleacă! Cojile bananelor rămân pe bancă. Coşul de gunoi la 2 metri depărtare!
Oameni sau animale? Ce or fi ăştia care lasă în urma lor gunoi şi aşteaptă ca alţii să "rânească" după ei? Merg la iarbă verde- gunoi (sticle, cutii, cartoane), se plimbă pe stradă -lasă în urmă gunoi (cei care merg pe stradă şi scuipă sunt scârboşi, total inculţi şi... ), merg cu maşina- aruncă gunoi pe geam, a, şi nu mai vorbesc de ce e şi în trenuri (vă recomand acceleratul Iaşi- Timişoara).
Dacă nu ştiţi, vă spun că până şi vacile (fără a le jigni), au o anumită "conduită"!
Şi încă o chestie, şi la ţară şi în oraşe, românul nu prea pune mâna pe mătură şi făraş. Iarna, cel mai bine se vede lucrul ăsta. Dacă ai 2 metri spaţiu, e polei şi aluneci mai rău ca la patinoar, lasă să rămână aşa, toată ziua. Ce dacă un copil îşi fracturează un picioruş, ce dacă un bătrânel îşi rupe mâna?! Să facă Primarul, să facă Prefectul, să facă Băsescu, ce "Io" să fac?! Tovarăşe, o mână de sare pusă pe jos, ar fi rezolvat problema. Dar sarea, e tareeee scumpă, ce-i drept!.
Bun, pentru că scriind m-am mai calmat, vreau doar să mai zic că dacă tot aşa continuăm, ne vom trezi într-o zi înconjuraţi, sufocaţi şi robiţi de gunoaie- şi asta o zic fără metaforă!

2 comentarii:

  1. macar cojile de banane sunt rapid biodegradabile ..apai sa fi la iarba verde pe malul Oltului si sa vezi cum un taran al tarii romanesti intr-o caruta arunca in olt placi de azbociment ( ca nu-i mai trebuie).Apropo de acceleratul iasi-timisoara , acum cativa ani era unu care efectiv se caca in tren cu tot tacamul hartie igienica ,urina ,Si asta se intampla in compartiment

    RăspundețiȘtergere
  2. @serbandan,
    ăştia suntem, aşa defilăm!

    RăspundețiȘtergere