08.08.2009

cu Fiscul pe ei


Tabloidul, Libertatea, prezintă "cazul nefericit" al unor celebrii (în lumea lor) manelişti - Guţă, Carmen Şerban şi alţii, care, sunt nemulţumiţi că statul le va impozita imensul "dar" pe care aceştia îl primesc la nunţi, botezuri, înmormântări, serbări şcolare sau unde mai prestează. Era şi cazul, dar, trebuie creat cadrul legal, cât mai curând.
Banii maneliştilor în vremurile astea, nu scot România din criză, dar măcar, avem şi noi cetăţenii simpli o satisfacţie morală.
Redau câteva citate (pe care le găsiţi în ziar) din "clasici" ai momentului.
Nicolae Guţă - Şpaga vine ca un stimulent din partea angajatorului. Zău??
Carmen Şerban - Şpaga ... e meritul meu, cum să pui impozit pe cadou? Şi la Departamentul de Stat al SUA, orice cadou care depăşeşte o anumită valoare trebuie declarat şi impozitat. Carmen, eşti tu mai tare decât Hillary? Buf!
Adi de la Vâlcea - Şpaga e un lucru relativ, ca şi cum n-ar exista. Relativ... zici Adi? Cu relativitatea parcă era un alt tip. Ştiu, nu-ţi mai aduci aminte de el, nu era în "orchestra" ta.
Jean de la Craiova - Dacă tot au boală pe noi, trebuia să se nască şi ei aşa, cu darul cântatului de la Dumnezeu. Bineânţeles că nu plătesc impozit pe ce câştig la nunţi, pentru că nici nu am cum. Jeane, o să ai! E simplu, se crează cadrul legislativ şi zbang, contul tău va fi "reformat".
PS: Mă aştept la huiduieli din partea maneliştilor, dar am sentimentul că ei nu citesc acest blog.

6 comentarii:

  1. un raspuns mai imbecil si mai impertinent ca a lu carmen serban nu am auzit ?.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, e etic, moral, corect, si cat se poate de echitabil pentru noi muritorii de rand.
    Politica e o curva, imi plac bunele intentii dar m-am saturat de ele, trebuie sa ne uitam dincolo de aceste declaratii si vom observa ca sunt cu iz electoral.
    Uitati, ca Bodu in urma cu ceva vreme a mai incercat chestia asta dar nu a reusit.
    Manelistii si-au luat si ei masurile lor de precautie. Asa cum politicienii fura cu acte in regula asa o fac manelistii doar ca ei presteaza o activitate mai pe sufletul oamenilor de rand.
    Manelistii incheie un contract legal cand canta la o nunta, platesc impozite pe veniturile obtinute, impozitul neplatit ramane pe banii aia care ii dai tu nuntas sau spectator pentru ca ti-a placut o anume melodie sau o anumita prestatie. Pe banii aia nu se impart chitante ca doar nu o sa cante cu chitantierul dupa el.
    Apoi o sa va amintesc ca si voi lasati un mic ciubuc la coafor, la taximetrist, refuzati un mic rest la cumparaturi, lasati ciubuc la ospatari etc.
    Astea nu se pot contabiliza, nu exista solutii tehnice.
    Pe criza asta nu m-ar mira sa doreasca astia sa impoziteze si banii pe care ii fac cadou micutiilor sa-si cumpere ciocolata, cadourile ce le-am luat prietenilor, banii pe care ii primesc mirii la nunta etc.

    Haideti sa nu ne entuziasmam pentru fiecare actiune a guvernantilo, tara e in criza, guvernul trebuia sa vina cu solutii si apoi noi sa resimtim efectu acestora.
    Asta e circ electoral, praf in ochi si subiect de discutii pentru blogeri.

    P.S. Si eu combat criza... am lasat masina in garaj si ma plimb pe jos, deja criza mea e mai dulce si mai suportabila. La ce oare urmeza sa mai renunt ?
    O sa iau berea de la gura copiilor ?

    P.S. 2

    Urasc manelele !

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma intreb cum s-ar putea impozita spaga Ar insemna sa o legalizeze in primul rand nu? Ca altfel cum sa pui impozit pe ceva ilegal?Si cine e prost sa recunoasca ca si cat primeste de la fraierii care dau? Totul o sa fie apa de ploaie, praf in ochi! De cand respecta manelistii legea? Haha!

    RăspundețiȘtergere
  4. Confundati spaga cu bacsisul!!!

    Spaga nu va putea fi niciodata legalizata, iar bacsisul este prevazut inclusiv in codul bunelor maniere (fiind recomandat sa-l dam ospatarilor, taximetristilor, etc - undeva la 5-10% din nota de plata)

    „Fapta funcţionarului care, direct sau indirect, pretinde sau primeşte bani sau alte foloase care nu i se cuvin, ori acceptă promisiunea unor astfel de foloase sau nu o respinge, în scopul de a îndeplini, a nu îndeplini, ori a întârzia îndeplinirea unui act privitor la îndatoririle sale de serviciu sau în scopul de a face un act contrar acestor îndepliniri”
    —articolul 254 „Cod Penal”

    Luarea de mită nu trebuie confundată cu: primirea unui bacşiş, un abuz, neglijenţă, incompetenţă sau eroare în luarea unei decizii (frecvent întâlnită mai ales în justiţie).

    RăspundețiȘtergere
  5. Nici o miscare pe aici, gata ati tras cortina ?
    Tocmai acum cand eu am avut primul spectacol - premiera ?

    Va invit la dans.

    RăspundețiȘtergere
  6. serbandan,
    carmen şerban e... carmen şerban.

    lenmaria1,
    1. nu şpaga trebuie legalizată că atunci ne-am dus în...gol, trebuie creat actul legislativ prin care maneliştilor să le fie impozitate sumele aberante.
    2. nici nu trebuie să recunoască cât primesc, dacă s-ar impozita un minim ar fi ok(şi asta în urma unor formulare. domnule, te declari artist, poftim, completează formularul, îl depui la Finanţe şi statul îţi ia impozitul). adică, de ce să mergem pe principiul: "să le frângem gâtul", putem merge pe principiul: "puţin unora puţin altora, dar să se mişte ceva".
    3. cât despre apa de ploaie sau praful în ochi, îţi pot zice doar că "toate poveştile au un sfârşit".

    spectatorul,
    văd că te-a entuziasmat subiectul.
    ce bine că nu eşti manelist!
    @cum să tragem cortina? dacă tot ai avut botezul spectacolul trebuie să continuie, şi continuă.

    RăspundețiȘtergere