02.06.2009

preşedintele Americii, republican


Urmăresc cu mare interes, de câţiva ani, viaţa politică americană pentru că, mi se pare a fi ceea ce trebuie să fie viaţa politică. NU este perfectă, este perfectibilă dar funcţionează. Doar britanicii sunt la fel de implicaţi în resorturile a ceea ce înseamnă mecanismele politice.
Să trec la subiect. În urmă cu câteva săptămâni, prin căutările Google, am dat peste acest domn.
Senator al statului în care norocul încearcă să te lovească dar nu te nimereşte prea des, adică Nevada, John Ensign, cred că va fi următorul preşedinte american, asta, pe când Obama nu va mai candida. Vorbim aici de anul 2016. Şi doar în cazul în care nu se întâmplă ceva imprevizibil...doamne fereşte.
Să-mi argumentez teroria care, sunt sigură, poate părea cam exaltată în acest moment.
Cine este John Ensign? Aici puteţi vizualiza.
Senatorul statului Nevada, este un individ care a intrat în politică în urmă cu 14 ani, ca membru în Camera Reprezentanţilor. Parcursul lui politic a fost relativ lent, dar perseverent - exact ce îi trebuie unui preşedeinte american (Bush senior, Bush jr., Clinton etc). Din 2000, a devenit senator. Proiecte politice majore? Nimic care să conteze cu-adevărat, dar nici la domeniul scandaluri nu există puncte, ceea ce nu e rău, pentru că, dacă ar candida pentru funcţia de preşedinte al SUA, ar putea apărea şi scandaluri.
Dar, vorbeam de perseverenţa senatorului, care a devenit între timp preşedintele Comitetului Politic Senatorial Republican, o funcţie suficient de importantă în cadrul P.Republican, pentru a fi vizibil pe scena politică americană.
Ensign face parte din diferite comitete şi comisii care îi conferă poziţia de a avea o părere cam despre aproape orice: terorism, educaţie, sănătate, mediu, buget- practic temele care îi interesează pe americani.
O chestiune picantă despre senatorul J. Ensign, s-a petrecut în timpul pre-campaniei electorale prezidenţiale din 2008, când a declarat că: atât B. Obama cât şi S. Palin nu sunt calificaţi să fie preşedinţi ai Americii, lipsindu-le experienţa. Calificată ar fi, H. Clinton, după părerea senatorului american. Republicana Palin... a rămas interzisă la auzul unei asemenea declaraţii din partea colegului de partid, dar asta nu a însemnat că J. E. nu a ţinut un discurs la Convenţia Naţională a Republicanilor .Perseverenţă după cum spuneam...
Criticii spun despre el, că e vizibil în politică doar pentru că arată bine (are 51 de ani), joacă golf şi lipseşte de la şedinţele Senatului. Tot la bile negre, oarecum, ar fi şi faptul că nu e absolventul unei Universităţi americane de prestigiu- gen: Harvard, Yale, Columbia etc.
Oricum, tipul e mult mai inteligent decât Bush jr., e veterinar, şi sunt sigură că un doctor, fie el şi veterinar, va fi foarte apreciat de americani în 2016, tocmai pentru că merge pe ideea salvării, iar americanilor le plac salvatorii. Va deveni poate Primul Doctor al Americii. Postez o poză cu el în rol de medic, dor să vedeţi ce charismă are îmbrăcat în halatul de spital.
Ca fapt divers, echipa lui senatorială are aproape 50 de persoane. Oare să nu fie asta un semn că se pregăteşte pentru ceva, în condiţiile în care alţi senatori nici nu ajung la 20?
Familist, pro-live, conservator dur, iar ca opţiune militară declarat împotriva retragerii trupelor americane din Irak şi Afganistan- mai are doar un lucru de făcut senatorul, să aştepte să treacă timpul
În concluzie, cred că acest domn Ensign, are şansa să devină un foarte probabil candidat la preşedinţia SUA din partea republicanilor, în 2016. În 2012 tot pe Obama merg, asta repet, dacă e lumea lume, cum se spune.
PS 1: ar fi interesantă o cursă electorală între Jhon Ensing şi Al Gore- cu amănunte într-o postare viitoare.
PS2: această postare poate părea hazardată, dar vom vedea...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu