08.06.2009

roşu plus galben egal portocaliu

Faptul că judeţul în care locuiesc, este un judeţ ciumat de roşu în urma europarlamentarelor de ieri, îmi dă seznaţia de fugă. Aş pleca ori la vecinii timişeni ori la vecinii din Alba, ei sunt portocalii. Judeţul Hunedoara face legătura între zona sud-vest- centru, ce să facem, aici ne-a lăsat Dumnezeu!! Cred că ieri, judeţul fiind punct de legătură între mai multe zone, curentul care s-a creat, a dat voturile spre PSD... oarecum.
Lăsând acum gluma mai ironică, şi trecând la analiza politică, vreau să menţionez câteva chestiuni specifice judeţului Hunedoara, în această campanie electorală.
În primul rând, la nivel judeţean PD-L + EBA = aproximativ 26% rămân aşadar mai puţin de 2 procente între PSD şi PD-L.
În al doilea rând, judeţul nostru beneficiază de o conducere la nivelul Consiliului Judeţean, subordonată liberalilor, ori se ştie cât sunt aceştia de înfipţi. De asemenea, liberalii au primării puternice în judeţ- municipii ca Deva (reşedinţa de judeţ), Haţeg, Hunedoara sau oraşe precum Simeria.
Numărul trei, PSD Hunedoara are un electorat care deşi s-ar demonstra în cel mai savant mod că e un partid eşuat, ei tot l-ar vota... nu mai zic cine şi cum, se ştie (cam aşa e peste tot în ţară).
Nu în ultimul rând, în judeţul Hunedoara, există o semnificativă minoritare a maghiarilor care avându-l pe Iuliu Winkler, la poziţia numărul doi la UDMR pe euroliste (şi acesta fiind hunedoarean get-beget), nu a făcut decât să se mobilizeze electoratul mahiar foarte mult.
Una peste alta, campania PD-L pentru judeţul Hunedoara, nu a fost comodă însă a dat rezultate, iar PD-L Hunedoara, a dat tot ce e mai bun. Într-adevăr, PD-L are o mică deficienţă procentuală faţă de PSD, însă alături de EBA, suntem cam primii pe judeţ.
Îngrijorătoare ca peste tot în ţară, a fost prezenţa scăzută la vot.
Notă pentru informatori: Totuşi, merg spre VEST :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu