22.06.2009

înainte de sfârşit


Urmăresc zilnic presa, şi asta de mai mulţi, dar niciodată ca acum parcă, nu se crease sentimentul că ne aflăm... înainte de sfârşit.
Să mă explic.
Dacă ne uităm la tv sau cititm în ziare, ajungem la conculzia că la noi e ca la nimeni, că România e o ţară părăsită- prăpădită, că ce fac politicienii noştrii alţii nu fac, că criza la noi e cea mai a nabii, etc.. Astea-s poveşti, poveşti pescăreşti. Aş zice că (cumva) suntem în rândul lumii, deşi nu aş zice poate că lumea merge în direcţia corectă.
De exemplu, parlamentarii britanici şi-au decontat peruci în valoare de 30 de lire, Ungaria are un deficit de cont curent de 8,4% din PIB, Letonia taie pentru a treia oară pensiile şi salariile, iar alocaţiile copiilor le înjumătăţeşte (Letoania a avut în anii trecuţi creşteri economice specatculoase).
Franţa are greve, Bulgaria aproape nu mai respiră, guvernul elen are situaţii deloc plăcute.
Aşadar, încetaţi să mai priviţi totul numai după ce se întâmplă în ograda noastră, astea-s vremurile, Istoria are diferite ore de manifestare, mai intempestive sau mai domoale. Take Ionescu, spunea- parafrazez: Ca să vezi lucrurile aşa cum sunt de fapt, îndepărtezăte puţin de ţara ta, ca să vezi alţii ce ton de melodii au. Acum sunt vremuri vulcanice din toate punctele de vedere, ceea ce nu înseamnă că e finalul, că e maximul, au mai fost situaţii asemanătoare şi o să mai fie.
Ghinionul nostru e că în acest an, avem alegerile prezidenţiale şi totul ia alte proporţii, iar, după cum văzusem în înregistrările PSD-ului ăştia sunt la nivelul maxim de strategie de disperare. Încearcă să manipuleze tot!!!. Păcat că RTV, a intrat în acest joc sinucigaş concertat de roşii cu difuzarea înregistărilor de la Teleorman, ca să demonstreze ce, de fapt?Nimic, ce aţi aflat din înregistrările alea şi nu ştiaţi? Că Geoană nu il simpatizează pe Boc, Că Dragnea îl invidiază la culme pe Berceanu sau că Radu Mazăre e baronul rebel care vrea să nu mai existe guvernarea PDL-PSD, deşi are propriul om ministru? Să fim serioşi, gargară politică se numeşte asta, retorică de doi lei!. Bilă albă pentru PDL, că nu a căzut în capcană.
PS: M-am săturat de isteria televiziunilor, şi o spun cu regeret.

3 comentarii:

  1. stimabilă colegă România este ţata tuturor posibilităţilor. aper că ai văzut aseară la tv cum olguţa vasilescu afirma ca prin ieşirea de la guvernare a pcsd, vor pierde din imagine.
    deci nu inţeleg de ce va bateti capul cu aşa ceva, când pe politicieni îi intereseză imaginealor şi a partidilui din care fac parte şi nu soarta ţării.

    RăspundețiȘtergere
  2. tancanel, la tv sunt multi si multe si daca ii asculti o saptamana zi de zi te lecuiesti. realitatea e alta insa. congresul ala al psd, chiar daca a iscat scandal, a si readus in discutie cateva subiecte de mult uitate de romanul superficial, precum afacerile si pedepsele financiare incasate de Videanu. La asta se mai adauga scenele scumpe cat o casa luate de Ridzi, plajele date cui "trebuie" ale lui Udrea.. si tot asa. Nu tin partea nimanui, dar parca prea si-a luat nasul la purtare pd-l-ul. Imi miroase chiar a "ultima suta de metri" pentru ei..

    RăspundețiȘtergere
  3. Sandu, intreb si eu si care e mai potrivit ddaca, zici tu, PDL-ul e la "ultima suta de metri"?
    Daca zici PSD o sa mor de ras, daca zici PNL, o sa iti zic ca ei sunt amorfi acum, daca spui PRM o sa emigrez din Romania, daca spui PNTCD, o sa iti spun ca nu mai exista.
    Deci...raman la PDL!

    RăspundețiȘtergere